14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate5 produse de make-up ideale pe timp de iarnă

5 produse de make-up ideale pe timp de iarnă

Expresia „Iarna nu-i ca vara” a intrat în folclorul autohton acum mai bine de zece ani, însă ea se potrivește de minute și în ceea ce privește machiajul. De ce? Pentru că iarna, când bate vântul, este foarte frig și ninge nu poți, sub nicio formă, să te machiezi ca și când ar fi 40 de grade afară. Pentru un machiaj rezistent și frumos pe timp de iarnă, este obligatoriu să respecți anumiți pași și, totodată, să aplici anumite produse de make-up, potrivit DivaHair.

Folosește un primer

Primerul este un produs de beauty indispensabil pentru orice femeie care își dorește să aibă un machiaj impecabil, indiferent dacă afară sunt -5 grade Celsius sau 35 de grade Celsius. Primerul reprezintă un substrat ideal pentru machiaj. Pe piață există mai multe tipuri de primer, care variază în funcție de ten și de suprafața pe care se aplică. Raportat la ten, există primer pentru ten cu pete roșii (ia-ți un primer corector), primer pentru ten mat (folosește un trimer cu particule strălucitoare), primer pentru ten uscat (alege unul care să ofere un plus de hidratare pielii tale) și primer pentru ten gras (cumpără unul care să nu-i permită machiajului ca, după aplicare, să se întindă). În ceea ce privește suprafața pe care se aplică, o să găsești în magazine primer pentru buze, primer pentru față, primer pentru ochi și primer pentru gene. În principiu, toate primerele fac același lucru: te ajută să ai un machiaj de nota 10.

Nu uita de cremele hidratante

Cremele hidratante pot să fie încadrate în categoria produselor de make-up (alături de fondul de ten, primerul, pudra, fardul de obraz, mascara, rujuri etc.) sau în segmentul produselor cosmetice pentru îngrijirea personală. Noi suntem de părere că parcă se încadrează mai bine în categoria produselor cosmetice pentru îngrijirea personală, însă acest lucru nu este chiar atât de important. Esențial este să folosești creme hidratante. Și, mai mult, să le utilizezi corect. O folosire corectă a unei creme hidratante implică să o aplici pe întreaga suprafață a feței. De asemenea, o cremă hidratantă este utilizată corect doar dacă este aplicată cu regularitate, nu o zi da și una nu. Chiar și dacă ai tenul gras este necesar să folosești, zi de zi, o cremă hidratantă. În caz contrar, pot să apară iritațiile și neplăcutele coșuri.

Utilizează un corector

După ce folosești primerul pentru baza make-up-ului tău, este timpul să începi, efectiv, să te machiezi. Dacă tenul tău are anumite probleme, cum ar fi diverse pete sau urme de acnee, te sfătuim să utilizezi un corector, care nu trebuie să lipsească din trusa niciunei femei căreia îi pasă, în mod real, de aspectul său. Când vine vorba de corector, contează foarte mult cum îl aplici, dar și textura sa. În ceea ce privește modul de aplicare, ai două variante: cu degetele sau cu o pensulă pentru corector. Dacă îți dorești ca, la final, machiajul tău să arate bine, folosește-te de pensulă, nu de degete ca să „montezi” corectorul. Pe lângă corector, poți să utilizezi și un anticearcăn.

Fondul de ten este indispensabil

Indiferent că optezi pentru un fond de ten, important este să folosești unul. În eventualitatea în care vei utiliza un fond de ten tip pudră, aplică mai întâi anticearcănul. Dacă mergi pe varianta unui fond de ten lichid, anticearcănul se folosește după.

Joacă-te cu pudra pentru față

Foarte multe femei nu dau importanța cuvenită pudrei pentru față. Nu face și tu aceeași greșeală și folosește-o peste fondul de ten. Ca să o aplici așa cum trebuie, ajută-te de un puf, în primă fază, iar apoi de pensula pentru pudră. Pensula este necesară dacă te dai cu prea multă pudră și vrei să îndepărtezi excesul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS