10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la OUG pe „Taxa lăcomiei”

PNL cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la OUG pe „Taxa lăcomiei”

PNL va solicita, vineri, în scris, Avocatului Poporului să sesizeze CCR cu privire la OUG pentru instituirea unor măsuri fiscale, inclusiv „taxa pe lăcomie”. Cererea va fi semnată de liderul PNL, Ludovic Orban, scrie Mediafax.

„Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, şi preşedintele Comisiei juridice a PNL Bucureşti, Cristian Băcanu, vor depune vineri, 4 ianuarie a.c., la ora 12.00, la sediul instituţiei Avocatului Poporului, solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale asupra OUG 114/2018 adresată de preşedintele PNL, Ludovic Orban. Facem precizarea că, potrivit actualului cadru constituţional, Avocatul Poporului este singura instituţie care se poate adresa Curţii Constituţionale, în cazul ordonanţelor de urgenţă, pentru a verifica conformitatea acestora cu legea.

„Astăzi a fost adoptat un act foarte aşteptat de români şi de cei cu capital autohton. Actul normativ conţine un set de măsuri care are scopul de a creşte bunăstarea românilor şi stimularea investiţiilor. Luăm aceste măsuri în urma unei analize riguroase şi comparând situaţia cu alte state din UE şi cu media din UE. O primă măsură este propunerea de a înfiinţa un fond privind dezvoltarea a 31 de staţiuni balneare de interes naţional în care vom prevedea sume de 310 milioane lei. Scopul e de a moderniza tot ce ţine de partea de infrastructură. De asemenea dotări cu echipamente moderne şi pregătirea personalului medical. De asemenea un punct este introducerea unul mecanism pentru protejarea populaţiei pentru cei care au active, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%. Ştiţi cu toţii, şi avem aici documente care arată anumite practici incorecte faţă de populaţie şi de economia reală. Aplicarea sau impozitarea timpilor financiari, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%”, a declarat ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, la finalul şedinţei de Guvern de pe 21 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS