21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘase cele mai bune remedii anti-mahmureală care nu dau greș

Șase cele mai bune remedii anti-mahmureală care nu dau greș

„Cui pe cui se scoate” spune o veche vorbă din bătrâni, însă de cele mai multe ori o doză mică de alcool după o noapte de pomină nu pare cea mai bună metodă anti-mahmureală.

Iată șase metode care să ușurează simptomele neplăcute după o noapte de pomină!

Ghimbirul

În medicina tradițională chineză, ghimbirul a fost folosit foarte mult timp împotriva senzației de greață. Iar un studiu din 2016 confirmă că acest condiment este „un tratament eficace și ieftin pentru greață”.

O ceașcă de ceai de ghimbir, dimineața, după o noapte grea, ar putea fi o metodă foarte eficientă de a trata mahmureala: alungă senzația de greață și calmează iritațiile la stomac. Pentru că ghimbirul are, de asemenea, beneficii antiinflamatorii.

Un mic dejun „dulce”

Ceaiul este binevenit, dar multor petrecăreți le lipsește lipsa apetitului în dimineața de după petrecere. Consumul de alcool afectează nivelul glicemiei, de aceea persoanele chinuite de mahmureală ar trebui să consume dulciuri şi să bea cantităţi mari de apă, pentru a-şi readuce organismele la normal. Așadar, un mic dejun bogat în fructe poate veni de hac mahmurelii.

Fructul de cactus

Deşi este puţin cunoscut în ţara noastră şi se găseşte rareori la supermarket, fructul de cactus merită încercat şi consumat atunci când avem ocazia datorită beneficiilor sale remarcabile pentru sănătate. Fructul de cactus este bogat în vitamina C, provitamina A, zaharuri, proteine şi lipide capabile să acopere nevoile energetice ale organismului. Acestea declanșează procesul de „vindecare”.

Extractul de anghinare

Se găsește în farmacii și plafar. Anghinarea este o foarte bună sursă de vitamina C, acid folic, fibre alimentare, magneziu și potasiu, vitamine care fac o treabă bună de a ușura o mahmureală. Extractul de anghinare stimulează producția de bilă și poate ajuta la ameliorarea balonării și a altor simptome de indigestie asociate cu consumul de alcool.

Apa

Imediat ce te trezeşti, bea două pahare mari cu apă, pentru a contracara deshidratarea.

Somnul

Nimic nu poate înlocui somnul pierdut după o noapte albă, dar organismul poate fi „păcălit”. Remediul ideal pentru oboseala mintală care intervine după o noapte fără somn este, evident, un pui de somn după-amiaza. (sursa:realitatea.net)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS