11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea în ultima zi din 2018 şi prima din 2019

Vremea în ultima zi din 2018 şi prima din 2019

În noaptea dintre ani, sunt anunţate temperaturi normale pentru această perioadă, cu precipitaţii slabe cantitativ şi izolate, anunţă meteorologii. Cei care aleg staţiunile montane de Revelion se bucură de un strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanşe.

Încheiem anul 2018 cu o zi mohorâta în vestul, centrul și nordul tării, unde, local, vor fi precipitații slabe-predominanat ninsori la munte, în Maramureș și Transilvania, și mixte în Crișana și Banat. În restul țării, innorările vor fi temporare, iar precipitațiile, predominant sub formă de ploi și lapovită, se vor semnala pe arii restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade în depresiuni și 6 grade în sud-est. Vântul va suflă moderat pe crestele înalte ale munților și, trecător, în sud-vestul și nord-estul tării, și va fi în general slab în rest. În zonele joase de relief, dimineață, vor fi condiții de ceată.

Anul 2019 este deschis de o zi normală din punct de vedere al temperaturilor -maxime între -2 și 5 grade Celsius. Va fi însă mai mult înnorat în vestul, centrul și nordul tării, unde, începînd de seară așteptăm și precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În restul țării, marți innorările vor fi temporare și doar cu totul izolat, în Dobrogea, în primele ore ale zilei, poate plouă slab. Vântul va avea unele intensificări la munte, mai ales pe crește, viscolind ninsoarea. Și, izolat, în special dimineață, vor fi condiții de ceată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS