9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn post de televiziune a difuzat imagini cu saci de plastic în care ar fi fost transportate părţi ale corpului lui Jamal Khashoggi

Un post de televiziune a difuzat imagini cu saci de plastic în care ar fi fost transportate părţi ale corpului lui Jamal Khashoggi

Un post de televiziune din Turcia a difuzat imagini cu trei bărbaţi care transportau mai multe valize şi saci de plastic, despre care se spune că ar fi conţinut părţi ale corpului jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează Daily Mail.

Imaginile afişate în televiziunea A-Haber duminică seară prezintă trei bărbaţi care transportă cinci valize şi doi saci negri mari în casa consulului general al Arabiei Saudite din Istanbul.

Reşedinţa se află la mică distanţă de consulatul saudit, unde Khashoggi a fost ucis în octombrie.

Referindu-se la surse anonime nemenţionate, A-Haber a spus că trupul dezmembrat al lui Khashoggi se afla în interiorul valizelor şi sacilor. Khashoggi, un colaborator al Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie la scurt timp după ce a intrat în consulatul regatului.

Fostul jurnalist din Arabia Saudită, în vârstă de 59 de ani, a fost ucis fiind tăiat în bucăţi de o echipă de 15 saudiţi trimisi la Istanbul pentru asasinrea acestuia, potrivit oficialilor turci, iar trupul saă a fost dizolvat în acid.

Consulatul şi reşedinţa au fost percheziţionate de autorităţile turce în octombrie, împreună cu mai multe alte locaţii, dar corpul lui Khashoggi nu a fost găsit încă.

Au existat speculaţii că prinţul moştenitor saudit Mohammed Bin Salman a ordonat operaţiunea, dar Riyadhul l-a absolvit pe liderul de facto al regatului de orice vină.

Arabia Saudită a respins, de asemenea, în mod repetat, cererile din partea turcilor de extrădare a suspecţilor legaţi de uciderea jurnalistului, critic al domnitorului coroanei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS