16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn deținut din Iași a deschis mai multe procese pentru a primi bere fără alcool în penitenciar

Un deținut din Iași a deschis mai multe procese pentru a primi bere fără alcool în penitenciar

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a pornit un demers juridic de durată pentru a avea acces la bere fără alcool în incinta unităţii de detenţie, scrie Ziarul de Iași, citat de HotNews.ro.
Anton Parasca (59 de ani) a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea acestei băuturi. Demersul lui Parasca a început la finele anului trecut, atunci când deţinutul a prezentat conducerii penitenciarului o hârtie semnată de Ministerul Agriculturii, conform căreia berea fără alcool este încadrată în categoria produselor alimentare.
Reprezentanţii închisorii nu i-au permis nici aşa lui Parasca să îşi cumpere bere fără alcool motivând: „este o bere care se produce prin fermentare şi nu se poate garanta concentraţia de 0% alcool, existând posibilitatea ca aceasta să fermenteze şi ulterior procesului de fabricaţie“.
Parasca nu s-a lăsat şi a dat în judecată unitatea, însă a pierdut, judecătorii considerând că unitatea nu i-a încălcat drepturile atunci când i-a interzis să cumpere bere fără alcool.
Apoi, deținutul a deschis un nou proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool. A chemat în judecată nu doar penitenciarul din Iaşi, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.
Recent, Parasca a pierdut definitiv procesul, pofta sa pentru bere fără alcool urmând a rămâne nestăvilită. Anton Parasca a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în 2014, fiind găsit vinovat de complicitate la evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS