17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiviu Dragnea, citat pe 3 ianuarie la DNA - surse

Liviu Dragnea, citat pe 3 ianuarie la DNA – surse

Liviu Dragnea a fost chemat, telefonic, la DNA pe data de 3 ianuarie, pentru a-i fi comunicate rezultatele expertizei efectuate în ancheta Tel Drum, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
Liderul PSD a fost sunat și a fost informat că este așteptat pe 3 ianuarie la sediul Direcției Anticorupție, unde procurorii îi vor comunica rezultatele expertizei efectuate în dosarul Tel Drum, au precizat sursele citate.

Joi seară. la Antena 3, Liviu Dragnea a lansat o nouă serie de atacuri la adresa justiției, el susținând că mii de oameni ar putea fi condamnați pe nedrept și că Laura Codruța Kovesi conduce încă DNA.

Faptele ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, iar dosarul a fost deschis ca urmare a sesizării OLAF (Oficiul european antifraudă).
În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
„Până în acest moment, nici autoritatea de management (Ministerul Dezvoltării Regionale şi Fondurilor Europene) nu s-a constituit parte civilă cu privire la sumele ce ar fi fost obţinute nelegal din fonduri europene de peste 20 milioane euro), nici Consiliul judeţean Teleorman nu s-a constituit parte civilă cu privire la prejudiciul ce ar fi fost produs prin infracţiunile de abuz în serviciu ( peste 31 milioane lei)”, au transmis procurorii.

Amintim că Tribunalul Teleorman a respins, pe 21 decembrie, solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a unei părți a dosarului Teldrum. Hotărârea pronunțată este definitivă.

HotNews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS