16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateThailanda devine prima țară din Asia care legalizează marijuana în scopuri medicale

Thailanda devine prima țară din Asia care legalizează marijuana în scopuri medicale

Thailanda a aprobat utilizarea marijuanei în scopuri medicale și pentru cercetare, devenind prima țară din regiune care ia o astfel de decizie, în condițiile în care în Asia există legi foarte stricte în domeniu, mergând până la pedeapsa cu moartea, relatează Reuters, potrivit HotNews.

Parlamentul a decis amendarea legii privind narcoticele datând din 1979, într-o sesiune extraordinară ținută special înaintea Anului Nou. „Acesta este un cadou de Anul Nou pe care Parlamentul îl oferă guvernului și cetățenilor”, a spus Somchai Sawangkarn, președintele comisiei care a elaborat proiectul.

În timp ce Columbia sau Canada au legalizat marijuana în scopuri medicale și recreaționale, drogul rămâne interzis în statele din sud-estul Asiei, unde există pedepse aspre. Spre exemplu, în Singapore, Indonezia sau Malaysia, traficanții de marijuana riscă pedeapsa cu moartea.

În Thailanda, principala controversă a fost legată însă de licențele acordate firmelor străine care le-ar putea ajuta pe acestea să domine piața internă, ceea ce ar face ca accesul pacienților să fie mai dificil din cauza costurilor.

Până în 1930, Thailanda a avut o lungă tradiție privind utilizarea drogului pentru a calma dureri sau pentru atenuarea stării de oboseală.

Unii speră că amendarea legii în actuala formulă este un prim pas pentru legalizarea marijuanei în scopuri recreaționale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS