16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele mai bune exerciții de făcut după o masă copioasă

Cele mai bune exerciții de făcut după o masă copioasă

Sigur ți s-a întâmplat și ție să mănânci mai mult decât trebuia, iar consecințele nu se lasă niciodată așteptate. Profită din plin de beneficiile mișcării și află ce antrenamente sunt indicate pentru a contracara efectele meselor copioase.

 În cazul în care ai avut parte de o masă copioasă nu te așeza niciodată imediat în pat. Rezervă-ți câteva momente pentru a-ți ajuta organismul să digere mâncarea mai bine și mai ușor astfel încât să nu îngreunezi buna desfășurare a organismului tău.

Sănătatea este cel mai de preț dar pe care îl poți avea și trebuie să te preocupi de ea mai presus de toate.

Alimentația ta zilnică este precum combustibilul unei mașini, dacă rezervorul este prea plin va curge și vei face risipă, dacă acesta este prea gol nu vei ajunge la destinația finală.

Mișcarea îți schimbă starea de spirit

După ce ai terminat de mâncat, preț de câteva momente te vei simți foarte bine, una dintre cele mai mari nevoi ale organismului este pe deplin satisfăcută. Însă imediat cum stomacul tău nu va mai primi alimente și procesul de digerare va începe, atunci vor apărea și problemele digestive. Motiv pentru care se recomandă să îi dai o mână de ajutor organismului.

Efectuarea exercițiilor fizice după masă te va ajuta să anulezi efectele negative ale belșugului alimentar de care ai beneficiat.

Mișcarea făcută în mod constant te va ajuta să te menții în formă, să ai mai multă încredere în tine și să te bucuri de sănătate.

Mersul pe jos ușurează digestia

 

Ai musafiri din alt oras? Perfect! După masa copioasă învită-i la o plimbare prin orașul tău. Cu această ocază vei ajuta corpul să digere alimentele consumate, te vei bucura de compania celor dragi și contribui activ la menținerea sănătății tale.

Minim 10 minute de mers pe jos fac diferența dintre un tranzit lent și unul perfect funcțional.

Profită de aceste minute pentru a-ți goli mintea și pentru a te bucura de tot ce te înconjoară.

Apelează la exercițiile de stretching

 

Evită senzația de balonare, de depresie sau oboseală ce pot să apară după masă cu ajutorul mișcărilor de stretching pe care le poți combina cu mișcări de yoga sau pilates.

Alege să fii activ în orice perioadă a zilei te-ai afla.

Nu te vei simți vinovat pentru faptul că ai mâncat prea mult și ideal ar fi să renunți totuși la desert. În cazul în care l-ai consumat dublează numărul de minute destinate exercițiilor fizice.

Recuperarea de a doua zi

Nu este o glumă. După ce ai avut parte de un real festin cu o zi înainte, încearcă să ajuți organismul și să ții o zi de post în care să consumi doar lichide, apă, ceai, pentru ca astfel să ajuți corpul să elimine toate reziduurile din urma digestiei și corpul să nu depună un efort prea mare pentru a le elimina.

Cel mai eficient antrenament după o masă copioasă are loc în intervalul de până la maxim 12 ore după ce te-ai bucurat de festinul culinar, ulterior acestui interval caloriile ingerate se vor transforma în țesut adipos. Fie că alegi doar să plimbi câinele, să te plimbi cu prietenii prin parc sau fie că alegi să mergi la sală, important este să fii activ.(sursa;click sănătate)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS