16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCât pot fi ţinute alimentele în frigider şi cum se poate evita risipa de mâncare din perioada sărbătorilor de iarnă

Cât pot fi ţinute alimentele în frigider şi cum se poate evita risipa de mâncare din perioada sărbătorilor de iarnă

Risipa de mâncare este o problemă serioasă în toată lumea, în fiecare an se estimează o pierdere de aproximativ 1,3 miliarde de tone de mâncare, adică o treime din producţia mondială, iar într-o lume în care 1 din 7 persoane merg să doarmă înfometate, această statistică este îngrijorătoare, dar există modalităţi de a evita problema, cel puţin la nivel de individ.

Unele dintre modalităţile simple şi intuitive de a evita risipa este aceea de a prepara cantităţi mai mici şi de refolosirea resturilor în crearea altor preparate, scrie CSID.

Pe scurt, sfaturile sunt următoarele:

  • Cunoaşte cantitatea de mâncare pe care o consumi;
  • Fă-ţi o listă exactă de cumpărături;
  • Foloseşte cantităţi mai mici;
  • Depozitează resturile;
  • Donează sau refoloseşte ce nu mănânci.

Cât timp să păstrezi alimentele după sărbători

Pentru o depozitare corectă a cărnii de porc, care reduce riscul ca aceste produse să se contamineze, se recomandă acoperirea acestora în frigider şi să se consume în cel mult două zile. De asemenea, trebuie asigurarea că temperatura din frigider este de 5 grade sau mai mică.

 

Sursa: descopera.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS