8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpoziţia anului la Muzeul Olteniei

Expoziţia anului la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova, secția Istorie-Arheologie, în colaborare cu Muzeul Municipiului București, a găzduit azi cel mai important moment cultural al anului 2018 şi anume vernisarea expoziţiei „Iluzii, Deziluzii și Marea Unire „, un proiect dedicat centenarului.
Expoziţia aduce în faţa publicului piese de patrimoniu, documente, fotografii, brevete, piese în premieră care ne amintesc atât de perioada Marelui Război, dar şi de momentele importante de la 1 Decembrie 1918.
Una din piesele de rezistenţă ale expoziţiei este Albumul lui Samoilă Mârza. Numit „fotograful Unirii”acesta a realizat singurele fotografii care se păstrează din timpul evenimentelor din 1 Decembrie 1918. Publicul vizitator a avut ocazia să intre în atmosfera vremurilor de acum 100 de ani, când visul unei națiuni a devenit o îndreptățită realitate. Vizitatorii au făcut o incursiune în timp, parcurgând drumul plin de jertfă al românilor în timpul Marelui Război. Specialiștii Muzeului Olteniei au realizat o îmbinare reușită a informației științifice cu spectaculozitatea butaforiei, cu scopul reconstituirii cât mai fidele a evenimentelor istorice din epoca respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS