9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat

Iohannis: România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat

Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea, a partidului condus de acesta și a eforturilor PSD de a impune amnistia și grațierea.
Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj în care face legătura dintre Revoluția din Decembrie 1989, începută acum 29 de ani, și situația de azi, în care PSD și Dragnea încearcă să impună amnistia și grațierea.
”România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat. În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, a scris Iohannis pe Facebook.

Ceva mai devreme, într-o scrisoare transmisă premierului Viorica Dăncilă, şeful statului îi-a cerut acesteia să-i ii trimita agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului. Demersul vine pe fondul discutiilor privind posibilitatea adoptării unei ordonaţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS