13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Autocar răsturnat în nămeți

Olt: Autocar răsturnat în nămeți

 

În judeţul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea şi repunerea pe roţi a unui autocar răsturnat între localităţile Salcia şi Pleşoiu. Salvatorii au îndepărtat zăpadă care bloca accesul către persoanele din interior, au evaluat medical toţi ocupanţii şi au evacuat pasagerii, în condiţii de siguranţă.

Până la finalizarea misiunii de repunere a autocarului pe carosabil, cele 29 de persoane au fost transportate la şcoala din localitatea Slătioara, iar ulterior toţi pasagerii şi-au continuat deplasarea către destinaţie, cu acelaşi autocar.

Potrivit polițiștilor, de vină pentru producerea accidentului este șoferul autocarul  care nu a adaptat viteza la condițiile meteo.

„Din primele verificări, a reieșit faptul că un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Târgu Mureș, în timp ce conducea un autocar pe Drumul Județean 677, nu ar fi adaptat viteza la condițiile meteo și de drum și a pierdut controlul asupra direcției de mers, ieșind în afară părții carosabile. În autocar se aflau 29 de pasageri. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Din fericire, niciunul dintre pasageri nu a suferit leziuni. Autocarul se deplasa pe ruta Târgu Mureş – Craiova.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS