21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi este Ziua Internatională a Ceaiului

Astăzi este Ziua Internatională a Ceaiului

Devenită o sărbătoare anuală, Ziua internaţională a ceaiului, a băuturii care în anotimpul rece devine cea mai căutată şi binevenită licoare, se marchează din 2005, la data de 15 decembrie. O băutură reconfortantă şi străveche, consumată de mii de ani, ceaiul, şi-a bucurat mereu fanii cu aromele sale îmbietoare, scrie Agerpres.

După Forumul Mondial Social din 2004, de la Mumbai, ca urmare a discuţiilor între mari producători de ceai, Ziua internaţională a ceaiului a fost celebrată pentru prima oară la New Delhi, apoi, în anul următor, în Sri Lanka, potrivit site-ului anydayguide. Iniţial sărbătorită pe 9 decembrie, a fost mutată pe 15 decembrie. După 2008, în ţările producătoare de ceai din întreaga lume, precum Bangladesh, India, Indonezia, Kenya, Malaezia, Malawi, Nepal, Sri Lanka, Tanzania, Uganda şi Vietnam, marile sindicate au colaborat în organizarea de acţiuni pentru a face cunoscute problemele legate de realizarea producţiei de ceai. În 2015, guvernul indian a propus marcarea Zilei internaţionale a ceaiului la nivel mondial, prin sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, scrie Agerpres.

Industria de ceai oferă milioane de ceşti de ceai oamenilor din întreaga lume. Unul dintre cei mai mari producători de ceai, India, recunoaşte importanţa ceaiului în comunităţile sale, dar şi ca marfă pentru comerţ. Din această perspectivă, se observă că o mare parte dintre condiţiile de lucru pentru cei din industria de ceai necesită încă multe îmbunătăţiri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS