16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDecizie istorică a judecătorilor: Protestatarii au dreptul să le spună „slugi” și „lichele” jandarmilor

Decizie istorică a judecătorilor: Protestatarii au dreptul să le spună „slugi” și „lichele” jandarmilor

Într-o decizie judecătorească, prin care se anulează o amendă de 700 de lei primită de Mălin Bot din partea Jandarmeriei, se afirmă că „cetățenii au dreptul de a-și manifestă nemulțumirea chiar în mod fățiș în ceea ce privește conducerea statului”, scrie aktual24.ro.

Mălin Bot a fost amendat cu 700 de lei pentru că scandat, un timpul unui protest, că jandarmii sunt „slugile infractorului Liviu Dragnea”. Judecătorul a decis că „persoanele care sunt la conducerea acestor instituții, într-o democrație modernă, pot fi subiectul unor critici virulente și plastice din partea publicului”.

„Criticile generale aduse organelor statului, chiar dacă au fost manifestate în mod plastic, sunt elemente acceptate în statul drept, cetățenii având dreptul de a-și manifestă nemulțumirea chiar în mod fățiș în ceea ce privește conducerea statului.

De asemenea, persoanele care sunt la conducerea acestor instituții, într-o democrație modernă, pot fi subiectul unor critici virulente și plastice din partea publicului”, se afirmă în decizia judecătorilor.

Mălin Bot a declarat, pentru aktual24.ro, că după ce va obține anularea tuturor amenzilor, al căror total este de peste 20.000 de lei, va deschide un proces civil împotriva Jandarmeriei pentru hărțuire în care va solicită daune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS