5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoţia preşedintelui Iohannis, citată la Parchetul General

Soţia preşedintelui Iohannis, citată la Parchetul General

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, este așteptată, luni, la Parchetul General, unde ar urma să fie audiată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ în legătură cu sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil.
Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Prima Doamnă ar trebui să se prezinte la sediul Parchetului General în jurul orei 16.00.
Carmen Iohannis a mai fost chemată la audieri, în data de 15 noiembrie, însă ea le-a transmis atunci procurorilor că nu se poate prezenta la audieri, deoarece îl însoţea pe preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită în Marea Britanie.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS