13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE anunţă măsuri pentru ca românii să nu fie discriminaţi după modificarea Codului Rutier din Italia

MAE anunţă măsuri pentru ca românii să nu fie discriminaţi după modificarea Codului Rutier din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că ambasada României la Roma acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale românilor, în urma modificării Codului rutier italian, oferind asistenţă consulară cetăţenilor care vor constata măsuri abuzive din partea autorităţilor locale în aplicarea noii legi în Italia, informează Mediafax.

„Cu referire la recentele modificări survenite în legislaţia rutieră italiană, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Autorităţile române urmăresc cu atenţie subiectul modificărilor legislative introduse în legislaţia rutieră italiană prin Decretul-lege nr.113/2018. Astfel, Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene de resort pentru a obţine clarificări cu privire la sfera de aplicare a prevederilor legislative.

Misiunea diplomatică de la Roma şi oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale cetăţenilor români şi vor acorda asistenţă consulară în cazul în care se vor constata măsuri abuzive din partea autorităţilor locale în aplicarea noilor prevederi legislative. Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români, Ambasada României la Roma a circulat în mediul on line informaţii cu privire la noile reglementări”, arată, duminică, reprezentanţii Ministerului de Externe, într-un comunicat de presă.

Totodată, MAE precizează că face o analiză a modificărilor legislative din Italia pentru a vedea dacă sunt conforme cu legislaţia UE. Prin modificările aduse, Codul Rutier italian ar interzice persoanelor cu rezidenţa în Italia să circule mai mult de 60 de zile cu o maşină înmatriculată în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS