21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Captură" impresionantă de permise de conducere realizată de poliţişti într-o singură zi

„Captură” impresionantă de permise de conducere realizată de poliţişti într-o singură zi

Poliţiştii au intervenit, sâmbătă, la peste 2.750 de evenimente la care au fost solicitaţi, au aplicat peste 7.500 de sancţiuni contravenţionale unor persoane care au încălcat normele sociale şi au reţinut permisele a 433 de şoferi care puneau în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). 

„Peste 8.000 de poliţişti au acţionat, la data de 8 decembrie, la nivel naţional, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii au acţionat cu 273 de aparate radar. De asemenea, au fost organizate 4.004 patrule de ordine şi siguranţă publică. Totodată, au fost desfăşurate 286 de acţiuni şi s-a intervenit la 2.785 de evenimente, dintre care 2.284 au fost sesizate prin 112”, se arată în comunicatul IGPR.

Au fost constatate, de asemenea, 704 infracţiuni, 116 persoane fiind surprinse în flagrant delict în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, în ultimele 24 de ore. În cauzele instrumentate, au fost dispuse 20 de măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 5 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 7.575 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 2.700.000 de lei. Totodată, în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii rutieri, pentru creşterea siguranţei în trafic, au fost constatate 96 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind reţinute 433 permise de conducere, iar 116 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS