3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele trei zile

Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Meteorologii au anunţat că sâmbătă, vremea se va încălzi, dar va fi în general închisă. Temporar vor fi precipitaţii în vestul, nordul, centrul ţării şi izolat în celelalte regiuni. Acestea vor fi mixte la munte, în Maramureş şi în Transilvania şi mai ales ploi în restul ţării. Izolat se va formă polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade. Dimineaţa local va fi ceaţă în sudul şi în sud-estul ţării.
La munte, vremea va fi rece pentru această dată, geroasă dimineaţa, local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în rest. Cerul va prezența înnorări şi se vor semnala precipitaţii, sub formă de ninsoare ziua în nordul Carpaţilor Orientali şi mixte pe parcursul nopţii şi în restul masivelor. Pe spaţii mici îndeosebi în a două parte a zilei va fi gheţuş sau polei. Vântul va suflă slab şi moderat, cu unele intensificări pe crește.

Duminică, cerul va avea înnorări și temporar, mai ales spre seară vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în nord-vest și pe arii restrânse în nordul ţării. La munte vor fi precipitații mixte, izolat se va formă polei. Vântul va suflă slab și moderat cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, dar la cote mai reduse și în regiunile vestice și nord-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad la Miercurea Ciuc și 10 grade la Drobeta Turnu Severin și Reșița. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Luni, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în regiunile nordice și centrale și predominant sub formă de ploaie, local în cele vestice și pe suprafețe mici în restul ţării. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană, dar pe suprafețe mici și la cote mai reduse și în vestul, sud-vestul țării și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 în depresiunile transilvane și 10 grade în zonele de deal din sud. Mai ales dimineața pe arii restrânse în regiunile sudice și estice va fi ceață.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS