9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDăncilă, despre salariul minim diferenţiat: "Se va lua în calcul doar studiile şi nu se va raporta la vechimea în muncă"

Dăncilă, despre salariul minim diferenţiat: „Se va lua în calcul doar studiile şi nu se va raporta la vechimea în muncă”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că în privinţa salariului minim diferenţiat Guvernul va lua în calcul doar studiile şi nu se va raporta la vechimea în muncă.

“Pe salariul minim diferenţiat singurul lucru pe care-l luăm în calcul sunt studiile, nu ne vom referi la vechime”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

Salariul minim creşte, de la 1 ianuarie 2019, la 2.350 lei pentru personalul încadrat pe funcţii care necesită studii superioare, şi care are cel puţin un an vechime în domeniul acestor studii, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Consiliul Economic şi Social.

Documentul nu prevede, însă, şi o majorare similară a salariului minim pentru persoanele care au o vechime de peste 15 ani, aşa cum au anunţat iniţial autorităţile.

“Tot de la 1 ianuarie, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu cel puţin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare, salariul minim, fără sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la 2.350 lei lunar, ceea ce reprezintă o creştere de 23,6% faţă de luna decembrie 2018”, se menţionează în documentul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS