8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) George H.W.Bush, condus pe ultimul drum

(VIDEO) George H.W.Bush, condus pe ultimul drum

Liderii și demnitari americani și mondiali se află la Catedrala Națională a SUA din Washington DC pentru a-și lua rămas bun de la fostul președinte George HW Bush, potrivit www.bbc.com.
George Herbert Walker Bush a murit vineri, la vârsta de 94 de ani, în casa sa din Houston.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostul preşedinte american, care se afla la Capitoliul SUA, a fost mutat acolo înainte de înmormântare.
Fiul său, fostul președinte George W. Bush, a ţinut un discurs în memoria părintelui său.
Bush senior, care a fost cel de a 41-lea președinte american între 1989 și 1993, a murit vineri la vârsta de 94 de ani. El va fi îngropat în statul său de origine din Texas, alături de soția sa, Barbara.
George H.W.Bush s-a născut la 12 iunie 1924, în Milton, Massachusetts, ca fiu al senatorului new-yorkez Prescott Bush şi al lui Dorothy Walker Bush.
Mandatul său ca preşedinte al SUA, între 20 ianuarie 1989 – 20 ianuarie 1993, a fost definit de politica externă. În timpul mandatului său la Casa Albă, a căzut Zidul Berlinului (1989), Statele Unite ale Americii au invadat Panama (1989), , iar în 1990 a izbucnit primul război din Golful Persic, iar Uniunea Sovietică s-a dezintegrat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS