10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Iordache discută astăzi Ordonanţa privind modificarea legilor justiţiei, care ar putea fi votată mâine de plenul Senatului

Comisia Iordache discută astăzi Ordonanţa privind modificarea legilor justiţiei, care ar putea fi votată mâine de plenul Senatului

Comisia pentru legile justiţiei va discuta astăzi, de la ora 13.00, OUG 92 privind modificarea legilor justiţiei. Deşi forul legislativ a adoptat un raport favorabil cu amendamente, iniţiativa a fost retrimisă la Comisie pentru dezbaterea unei propuneri a CSM. Votul final, posibil miercuri la Senat, scrie Mediafax.

Comisia Iordache discută marţi OUG 92, care ar putea fi votată miercuri de plenul Senatului

„1. Dezbateri asupra proiectului de lege privind adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2018 – retrimis la Comisie. 2. Reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, ca urmare a pronunţării şi publicării Deciziei CCR nr. 633/2018”, sunt punctele care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei.

În ceea ce priveşte al doilea punct pe ordinea de zi a Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, CCR a publicat pe 28 noiembrie motivarea deciziei referitoare la modificările aduse Codului de Procedură Penală. În motivare există şi două opinii separate, formulate de judecătorii Daniel Morar şi Livia Stanciu.

Curtea Constituţională a constatat că un număr de 64 de dispoziţii din legea de modificare a Codului de Procedură Penală sunt neconstituţionale, în timp ce 31 de dispoziţii pentru care s-au ridicat obiecţii sunt constituţionale. Judecătorii CCR s-au pronunţat, pe 12 octombrie, pe trei obiecţii de neconstituţionalitate a legii de modificare a Codului de Procedură penală, obiecţii formulate de ÎCCJ, PNL-USR şi Preşedintele României. Curtea a dispus conexarea celor trei sesizări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS