21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul german de externe face apel la efectuarea de ''paşi concreţi'' pentru detensionarea relaţiilor ruso-ucrainene

Ministrul german de externe face apel la efectuarea de ”paşi concreţi” pentru detensionarea relaţiilor ruso-ucrainene

Ministrul german de externe Heiko Maas a făcut apel joi la efectuarea de ”paşi concreţi” în direcţia detensionării relaţiilor dintre Ucraina şi Rusia, apel lansat în cadrul unei întâlniri la Berlin cu premierul ucrainean Volodimir Groisman, informează Agerpres, citând DPA.

Duminică, Rusia a sechestrat trei nave ucrainene în largul peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Moscova în 2014. Paza de coastă rusească a deschis focul şi a capturat navele ucrainene în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov de Marea Neagră.

”Trebuie să prevenim un nou conflict permanent în Marea Azov, nu dorim o militarizare a conflictului. Trebuie să fie acum ora diplomaţiei, avem nevoie de paşi concreţi către dezescaladarea” situaţiei, a declarat Maas.

Tot joi, cancelarul german Angela Merkel i-a cerut Rusiei să permită accesul nerestricţionat în Marea Azov, precizând că va discuta despre incident cu preşedintele rus Vladimir Putin la summit-ul G20 de la Buenos Aires.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS