10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO; FOTO)Lupte de stradă în paris după scumpirea carburanţilor

(VIDEO; FOTO)Lupte de stradă în paris după scumpirea carburanţilor

Parisul este sâmbătă scena unor proteste semnificative. Forțele de ordine s-au ciocnit cu manifestanții care au început să iasă în stradă în urmă cu mai multe zile, după scumpirea carburanților. Comentatorii atrag atenția că nemulțumirea protestatarilor trece dincolo de prețul motorinei.

Poliţiştii francezi au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă în Paris pentru a dispersa protestatarii care îşi manifestă dezacordul faţă de scumpirea carburanţilor, în a doua săptămână de manifestaţii, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.

Altercaţiile dintre forţele de ordine şi cetăţeni au avut loc în zona Champs Elysees, după ce protestatarii au încercat să treacă de un cordon al poliţiei.

Cel puţin o persoană a fost arestată, au anunţat surse din cadrul poliţiei. Protestatarii au pancarte cu mesajele „Demisia lui Macron” şi „Franţa este nervoasă”.


Zeci de mii de oameni erau așteptați sâmbătă în capitala Franței. Manifestaţiile au început sâmbăta trecută, când peste 280.000 de persoane au luat parte la proteste în peste 2.000 de locaţii din ţară.

Prețul motorinei a crescut cu aproape 23% în ultimele 12 luni, la aproape 1,51 euro/litru, cel mai mare preț din 2000 și până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS