10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLia Olguţa Vasilescu propusă pentru conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale

Lia Olguţa Vasilescu propusă pentru conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale

Lia Olguța Vasilescu a fost din nou propusă, de această dată, pentru portofoliul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar la ministerul Transporturilor a fost propus Mircea Drăghici.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, în această seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, cele două propuneri.

Decizia a venit după ce, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere Ilan Laufer – Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu – Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că a trimis deja la Cotroceni deciziile de revocare ale ministrului Transporturilor Lucian Şova şi a ministrului Dezvoltării Paul Stănescu

„Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi miniştri. Bineînţeles că acum trimit numirea. Nu mai trimit o dată ceea ce am trimis. Eu sper ca ceea ce a decis premierul României să fie luat în calcul. În cazul în care refuză o să acţionăm constituţional. Eu sper ca domnul preşedinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE. Astăzi am avut o primă întâlnire cu Consiliului Preşedintilor. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Eu sper să luăm în calcu toţi aceste lucruri şi preşedintele să facă aceste nominalizări, având în vedere faptul că toţi de la Guvern de la cu Colegiul Comisarilor”, a spus Dăncilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS