6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn băiat de 16 ani este acuzat de crimă în cazul românului ucis în bătaie în Suedia

Un băiat de 16 ani este acuzat de crimă în cazul românului ucis în bătaie în Suedia

Procurorii suedezi au pus oficial sub acuzare pentru crimă un adolescent de 16 ani care a omorât în bătaie un bărbat fără adăpost din România. Băiatul a fost ajutat de un prieten care are 14 ani şi nu poate fi pus sub acuzare.
După două luni de anchetă, procurorii suedezi şi-au formulat concluziile în cazul uciderii unui bărbat fără adăpost, originar din România.
„Ancheta a relevat următoarele: Cei doi, de 16 respectiv 14 ani, au acţionat împreună şi în cunoştinţă de cauză au ucis un om prin lovituri repetate şi foarte dure aplicate în zona capului şi corpului”, spune Linda Schon, procuror.
Băiatul de 16 ani a fost pus sub acuzare pentru crimă. Cel de 14, fiind minor, a fost preluat de serviciile sociale suedeze.
Pe 8 august, Gheorghe Hortolomei-Lupu, în vârstă de 48 de ani, cunoscut de localnici ca Gică, a fost găsit fără viaţă într-un parc din oraşul Huskvarna. Fusese bătut cu bestialitate de cei doi adolescenţi.
Aceştia erau cunoscuţi că îl hărţuiau pe român de mai multă vreme, aruncau în el cu pietre, pungi cu urină şi alte obiecte. L-au şi agresat de mai multe ori iar alţi prieteni filmau şi postau pe internet imaginile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS