16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrevenirea accidentelor rutiere datorate condiţiilor meteo defavorabile

Prevenirea accidentelor rutiere datorate condiţiilor meteo defavorabile

Polţiştii rutieri fac o serie de recomandări pentru evitarea accidentelor provocate datorită condiţiilor meteo defavorabile.
– Asiguraţi-vă că instalaţiile de climatizare şi de dezaburire sunt în stare de funcţionare!
– Dotaţi-vă autovehiculul cu anvelope specifice sezonului rece sau cu lanţuri antiderapante.
– Autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone trebuie să fie dotate cu lopată, materiale şi lanţuri antiderapante.
– Distanţa faţă de autovehiculele care circulă în faţă trebuie să fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, care să permită oprirea în timp util în cazul sesizării unui pericol, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din faţă, cât şi pentru a nu fi obligaţi să frânaţi brusc, frânare care duce la derapare!
– Pe vreme de ploaie, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz când observaţi că din sens invers vin alte autovehicule; câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!
– În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!
– Nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi de frânare ale autovehiculului!
– În condiţii de zăpadă şi polei, renunţaţi pe cât posibil la pedala de frână. Folosiţi cu precădere frâna de motor!
– Pe porţiunile acoperite cu polei sau gheaţă, este contraindicată executarea operaţiei de virare concomitent cu frânarea!
– Nu subestimaţi dificultăţile impuse de condiţiile meteo!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS