16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul ambasador Mihnea Constantinescu decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Fostul ambasador Mihnea Constantinescu, care a murit sâmbătă noaptea, a fost decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis pentru promovarea intereselor României și excelența profesională, transmite Administrația Prezidențială.
”În semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate pusă în slujba intereselor României, pentru contribuția avută la promovarea și menținerea unui standard de excelență profesională în rândul tinerei generații de diplomați, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer, ambasadorului Mihnea Constantinescu”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.
Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă sâmbătă noaptea la 57 de ani, într-un spital din Nisa. Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost cadru didactic al Universităţii Politehnica din Bucureşti, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obţinut şi doctoratul. Ulterior, a intrat în serviciul diplomatic.
A deţinut, pe perioada mai multor guvernări, funcţiile de director al Cancelariei Prim-ministrului, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru Afaceri Politice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Astfel, a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman (1990-1991) şi director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan (1992), Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS