6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit ambasadorul Mihnea Constantinescu

A murit ambasadorul Mihnea Constantinescu

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa, informează Agerpres.

Născut în 1961, Mihnea Constantinescu a fost cadru didactic al Universităţii Politehnica din Bucureşti, domeniul inginerie nucleară, specializare în care a obţinut şi doctoratul. Ulterior, a intrat în serviciul diplomatic.

A deţinut, pe perioada mai multor guvernări, funcţiile de director al Cancelariei Prim-ministrului, consilier de stat sau consilier diplomatic, secretar de stat şi director general pentru Afaceri Politice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Astfel, a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman (1990-1991) şi director de cabinet al premierilor Theodor Stolojan (1992), Adrian Năstase şi Călin Popescu-Tăriceanu. A fost şi asistent personal al premierului Petre Roman, precum şi director de cabinet al lui Mircea Geoană, când acesta era ministru de Externe. În martie 2012, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu i-a încredinţat conducerea comisiei interministeriale de negociere pentru recuperarea creanţelor Rompetrol.

În 2001, a fost reprezentant personal al preşedinţiei în exerciţiu a OSCE pentru Europa de Sud-Est, în timpul preşedinţiei române, iar în 2003 a fost reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Provizorie din Bagdad şi consilier al MAE irakian, notează site-ul www.familiaregala.ro.

A fost membru al Consiliului Regal. A fost decorat cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor, cu Decoraţia Regală Nihil Sine Deo şi cu Crucea Casei Regale a României. La 28 octombrie 2013, a primit distincţia de Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare, înmânată de către ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS