16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcord între Franța și Germania pentru conturarea unui buget al zonei euro

Acord între Franța și Germania pentru conturarea unui buget al zonei euro

Miniștrii de finanțe francez și german, Bruno Le Maire respectiv Olaf Scholz, „prezintă o propunere comună luni, în cadrul Eurogrupului privind contururile viitorului buget al zonei euro“, a declarat o sursă din cadrul Ministerului de Finanțe al Franței , calificând acest acord drept un „mare pas înainte”, transmite Hotnews.ro. 
„Așteptăm cu nerăbdare să îl împărtășim luni cu alte state membre”, a adăugat sursa.
Bugetul nu a fost specificat: „am spus întotdeauna că ar fi mai bine să înceapă cu instalarea principiului. Trebuie mai întâi să se concretizeze bugetul și să începem încetul cu încetul“, a spus sursa.

Propunerea franco-germană se limitează la clarificarea „arhitecturii și principiilor acestui buget”.
Conform documentului, bugetul va face parte din UE „dar cu o guvernanță de nouăsprezece țări membre ale zonei euro, așa cum a solicitat Franța“, a spus sursa.
Acest lucru vine înainte de deplasarea președintelui francez Emmanuel Macron duminică la Berlin pentru a ține un discurs „centrat pe cuplul franco-german“ în față Bundestag-ului și pentru se a întâlni cu cancelarul Angela Merkel.
În timpul acestei întâlniri, Emmanuel Macron a programat „un raport intermediar privind punerea în aplicare a acordului de la Meseberg“ prevăzând inclusiv convergența fiscală și bugetul zonei euro, a declarat președinția franceză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS