12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE va limita tarifele la apelurile telefonice între statele membre

UE va limita tarifele la apelurile telefonice între statele membre

Tarifele la apelurile telefonice transfrontaliere în interiorul Uniunii Europene vor avea o limită superioară de 19 cenți/minut, începând cu 15 mai 2019, potrivit unei propuneri de directivă adoptate, miercuri, la Strasbourg, de Parlamentul European, scrie Hotnews. 

Eurparlamentarii au aprobat pachetul de telecomunicații care limitează costurile apelurile intra-UE, face rețele 5G posibile până în 2020 și creează un sistem de alertă pentru situații de urgență.

Parlamentul European a confirmat astfel acordul provizoriu încheiat cu Consiliul de Miniștri în iunie referitor la Codul european al comunicațiilor electronice (EECC), cu 584 voturi pentru 42 contra și 50 de abțineri şi Organismul autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice cu 590 voturi pentru, 63 contra și 23 de abțineri.

PE susține că noile norme vor oferi cetățenilor conectivitate de mare viteză și vor face ca apelurile să fie sigure și accesibile în cadrul UE, asigurând în același timp predictibilitatea necesară pentru operatorii de telecomunicații pentru a stimula investițiile în internetul de mare viteză.

Politica Roam Like Home a pus capăt taxelor de roaming în 2017. Noua legislație limitează apelurile către o altă țară UE la 19 cenți/minut și la 6 cenți pentru mesaje text (SMS) începând cu 15 mai 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS