5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpoziţia va vota pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu

Opoziţia va vota pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu

Opoziţia va vota pentru ridicarea imunităţii şi pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale privind dosarul DNA în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este suspectat de luare de mită, scrie Mediafax.
„Sper ca dl. Tăriceanu va avea demnitatea să nu se ascundă după o imunitate şi să accepte ancheta care înţeleg că se desfăşoară în momentul de faţă. Oricum, este un element important pe care vreau să-l transmit: dl. Tăriceanu este liniştit datorită faptului că Codul Penal şi Codul de procedură penală în forma în care au fost propuse, unde termenul de prescripţie a fost redus de la 10 ani la 8 ani, de fapt, chiar dacă va începe această anchetă a faptelor domniei sale vor fi prescrise.(…) USR va vota pentru ridicarea imunităţii şi pentru începere urmăririi penale, pentru că este un lucru firesc, mai ales că nu mai este o chestiune de voinţă, ci este de cerinţă.”, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, Dan Barna.

De asemenea, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a spus, luni, că Biroul executiv al partidului a mandatat grupul PNL, de la Senat, de a vota la vedere pentru cererea de urmărire penală din partea DNA în cazul preşedintelui Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu.

„Biroul executiv a mandatat grupul Partidului Naţional Liberal, de la Senat, de a vota la vedere pentru cererea de urmărire penală din partea DNA în cazul preşedintelui Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu.De asemenea, Partidul Naţional Liberal, cere celeritate, solicită celeritate Biroului permanent de la Senat pentru rezolvarea şi pentru a da mai departe curs cererii DNA cu privire la acest caz de urmărire penală cu privire la preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu”, a afirmat secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, după BEx PNL.

Totodată, PNL doreşte ca liderul Senatului să meargă în faţa Justiţiei pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

„Având în vedere că inclusiv dânsul, din câte am văzut şi am auzit, îşi doreşte soluţionarea cât mai repede a acestei speţe, ne dorim şi noi cât mai repede ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să meargă în faţa Justiţiei şi să îşi dovedească nevinovăţia, dacă este aşa cum a spus el, dar ne dorim ca această cerere de urmărire din partea DNA să intre cât mai repede în Biroul permanent mai apoi la Senat, iar Partidul Naţional Liberal va vota pentru această cerere din partea DNA, la vedere.”, a completat Sighiartău.

Mai mult, liderul PMP, Eugen Tomac, i-a cerut preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să demisioneze din funcţie.

„Căline, îţi dau un sfat preţios! Cred că ar fi bine pentru toată lumea să arăţi că ai demnitate. Ce-ar fi să să fii om de stat şi să demisionezi din Parlament, să arăţi că nu te ascunzi după imunitatea parlamentară?! Nu ar fi prima oară. S-a întâmplat şi în 1996. Părerea mea e că Dragnea a considerat că vrei prea mult. Bine, e şi părerea mea ca fotoliul de la Cotroceni e prea mult pentru tine!”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

DNA a anunţat, joi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS