5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetrecere nazistă într-o şcoală. Elevii au primit uniforme SS şi au mâncat prăjitură cu svastică

Petrecere nazistă într-o şcoală. Elevii au primit uniforme SS şi au mâncat prăjitură cu svastică

Anchetă la o şcoală din Melbourne, Australia, după organizarea unei petreceri cu tematică nazistă, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Elevii şcolii Dromana din Melbourne au luat parte, în clasă, la o petrecere cu tematică nazistă, prilejuită de o lecţie despre al Doilea Război Mondial. Copiii au primit replici de uniforme naziste, arme de jucărie şi chiar canistre false cu Zyklon B, gazul mortal folosit în lagărele de exterminare.

De asemenea, toţi elevii au putut gusta dintr-o „prăjitură Fuhrer”, decorată cu o svastică făcută din felii de măr. Organizatorul evenimentului, care se prezintă drept colecţionar de obiecte istorice, le-a spus că aceasta era prăjitura preferată a lui Adolf Hitler.

Facebook.com
Imaginile de la petrecer au fost trimise unei organizaţii pentru combaterea discriminării, care a declanşat o anchetă. Conducerea şcolii a precizat, potrivit Guardian, că evenimentul trebuia să fie strict educativ, dar că „nu s-a ridicat la standardele instituţiei noastre” iar unele dintre obiectele aduse „au fost nepotrivite”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS