16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie: 21 de migranţi vietnamezi, găsiţi într-un camion frigorific condus de un român

Marea Britanie: 21 de migranţi vietnamezi, găsiţi într-un camion frigorific condus de un român

Douăzeci şi una de persoane, printre care 15 copii, au fost găsite într-un camion frigorific condus de un român şi care a intrat în Marea Britanie joia trecută, a relatat miercuri BBC, potrivit Agerpres.

Cei 21, despre care se crede că provin din Vietnam, au fost descoperiţi de poliţia de frontieră, ascunşi printre navetele cu apă minerală din camion, în portul Newhaven din Sussex.

Printre migranţi se aflau şi 15 copii, unii cu vârste nu mai mari de 12 ani.

Un român, despre care se crede că a fost şoferul camionului, a fost inculpat pentru introducere ilegală de persoane în Marea Britanie. Andruţ Duma, în vârstă de 29 de ani, a compărut sâmbătă în faţa magistraţilor, pentru infracţiuni la legea imigraţiei. El va rămâne în arest până când va fi audiat de o instanţă la 26 noiembrie.

Detalii privind operaţiunea poliţiei de frontieră au apărut de-abia miercuri, dar ancheta continuă.

Copii găsiţi în camion nu au avut nevoie de tratament medical şi au fost daţi în grija serviciilor sociale.

Doi din cei şase adulţi au fost expulzaţi din Marea Britanie, ceilalţi patru fiind plasaţi în centre de detenţie pentru imigranţi cât timp cazurile lor sunt evaluate de autorităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS