14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernatorul statului Kansas a emis o proclamație de felicitare a României cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Guvernatorul statului Kansas a emis o proclamație de felicitare a României cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Guvernatorul statului Kansas, Jeff Colyer, a emis o proclamație de felicitare a României cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918. “Marea Unire a românilor a condus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertății, democrației, libertății economice și progresului social”, se arată în document.
“România și Statele Unite ale Americii împărtășesc o prietenie adâncă și de lungă durată și un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice și a angajamentului comun pe calea asigurării securității transatlantice și a prosperității reciproce”, se precizează în proclamație.
De asemenea, în document este menționat faptul că “legăturile dintre statul Kansas și România sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerțului bilateral, a programelor educaționale și a apariției unei comunități deschise de tineri americani și români care se angajează liber în inovație și antreprenoriat”.
Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația statului Kansas și i-a mulțumit guvernatorului Jeff Colyer pentru gestul de celebrare a Centenarului Marii Uniri de la 1918, arătând că țara noastră este profund onorată de mesajul primit.
Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Kansas este cel de al șaptesprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

Numele statului Kansas vine de la denumirea tribului de nativi americani, Kansa, care a locuit pe teritoriul său. Primii colonizatori s-au așezat în Kansas în 1812, dar guvernul american a deschis oficial colonizarea printr-un act în 1854. Statul Kansas a devenit oficial stat membru al Statelor Unite ale Americii la 29 ianuarie 1861.

Kansas este unul dinte statele cu cea mai mare producție agricolă, fiind producător de grâu, porumb și soia, dar și al optulea producător de petrol și gaze naturale din SUA. Economia statului Kansas este influențată în bună măsură de industria aeronautică, o serie de companii aeriene importante având fabrici în acest stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS