15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIGPR: Aproape 700 de persoane şi 80 de autovehicule căutate la nivel internaţional - depistate în ultima săptămână

IGPR: Aproape 700 de persoane şi 80 de autovehicule căutate la nivel internaţional – depistate în ultima săptămână

Aproape 700 de persoane, 80 de autovehicule şi 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost depistate în ultima săptămână, informează Agerpres.

„Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 686 de persoane, 80 de autovehicule şi 51 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen”, relevă sursa citată.

Potrivit acesteia, în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 413 persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 41 de mandate europene de arestare, au depistat 91 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 73 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi zece persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen, informează IGPR.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 28 de documente şi au fost găsite 27 de autovehicule, bunuri ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, menţionează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS