8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo până pe 3 decembrie

Prognoza meteo până pe 3 decembrie

Meteorologii au făcut prognoza meteo pentru perioada 5 noiembrie – 3 decembrie.

În săptămâna 05 – 12 noiembrie – Media temperaturii aerului se va situa peste cea normală a perioadei, cu o abatere mai mare în regiunile vestice și nord-vestice. Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în întreaga țară, cu un deficit mai pronunțat în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

În săptămâna 12 – 19 noiembrie – Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar pe întreg teritoriul României.

În săptămâna 19 – 26 noiembrie – Valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 26 noiembrie – 03 decembrie – Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi caracterizat de valori ce se vor situa în jurul mediilor climatologice ale perioadei, pe întreg teritoriul.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993- 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS