20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA: Un profesor de la Academia de Poliţie a recunoscut că a oferit studenţilor subiectele examenului de licenţă din 2017

DNA: Un profesor de la Academia de Poliţie a recunoscut că a oferit studenţilor subiectele examenului de licenţă din 2017

Procurorii DNA au sesizat Tribunalul Bucureşti cu acord de recunoaştere a vinovăţiei în privinţa lui Ştefan Dascălu, profesor la Academia de Poliţie, pentru că a oferit studenţilor subiectele examenului de licenţă din 2017. Profesorul a acceptat pedeapsa aplicată şi munca în folosul comunităţii, scrie Mediafax.

„În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: inculpatul Dascălu Ştefan Gabriel, în calitate de cadru universitar al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi persoană care a participat la elaborarea subiectelor la disciplina Combaterea Criminalităţii Organizate pentru sesiunea de licenţă din iulie 2017, la data de 03.07.2017, cu o zi înainte de derularea examenului de licenţă, a dat la doi studenţi subiectele ce urmau să se regăsească în grilele de la materia de specialitate, la examenul din data de 04.07.2017, informaţii ce aveau caracter nepublic la momentul furnizării şi pe care cele două persoane le-au transmis colegilor de grupă. Ca urmare, 30 din cei 32 de studenţi care au participat la examenul de licenţă la specialitatea respectivă au obţinut astfel un folos necuvenit constând în obţinerea notei 9,70 la examen şi promovarea examenului de licenţă”, informează DNA, printr-un comunicast de presă.

Potrivit procurorilor, în prezenţa apărătorului său, Ştefan Dascălu a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală. De asemenea, profesorul este de acord cu felul şi pedeapsa aplicată, precum şi cu forma de executare a acesteia: 1 an şi 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii instanţei sesizate cu prezentul acord.

„Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector III şi Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare pe o perioadă de 60 zile lucrătoare. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul Dascălu Ştefan Gabriel, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Bucureşti”, mai arată DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS