17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToader a publicat documentele referitoare la numirea lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general

Toader a publicat documentele referitoare la numirea lui Augustin Lazăr în funcţia de procuror general

Ministrul Tudorel Toader a publicat, miercuri, documentele referitoare la numirea procurorului general, Augustin Lazăr. Informaţiile publicate cuprind anunţul de recrutare, candidaţii, selecţia de către ministrul Justiţiei, numirea în funcţie, probleme identificate în dosarul de candidatură, scrie Mediafax.
Toader anunţa, încă de luni, că va prezenta procedura şi graficul de numire a procurorului general, precizând că nu renunţă la revocarea lui Augustin Lazăr.

Pe de altă parte, procurorul general a precizat, pentru MEDIAFAX, că a primit în scris răspunsul de la Consiliul Superior al Magistraturii care arată că la mapa sa de candidatură nu există o asemenea rezoluţie de clasare privindu-l pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Urmare a adresei dumneavoastră (…), vă aducem la cunoştinţă că în urma verificării documentaţiei ataşate la lucrarea noastră (…) (având ca obiect avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră”, se arată în documentul transmis de CSM lui Augustin Lazăr, potrivit acestuia.

Procurorul general ceruse Direcţiei resurse umane şi organizare din cadrul CSM, ca urmare a Raportului privind activitatea managerială a procurorului general al României iniţiat de ministrul Justiţiei să i se elibereze o copie a „rezoluţiei de clasare care privea preşedintele României în funcţie”, document ce s-ar fi aflat la dosarul din 2016 cu propunerea de numire a sa în funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS