6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeism de 5,6 grade Richter în Grecia

Seism de 5,6 grade Richter în Grecia

Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs marţi dimineaţă în Grecia, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), la doar câteva zile după cutremurul de 6,4 care a avut epicentrul în largul Mării Mediterane, în apropierea insulei Zakynthos, şi care a provocat panică în rândul rezidenţilor şi turiştilor, relatează DPA. Nu au fost consemnate pagube materiale sau victime la scurt timp după producerea noului seism, ce a avut epicentrul la 40 de kilometri sud de localitatea Mouzaki din centrul ţării.
Insula grecească Zakynthos a fost mutată trei centimetri către sud-vest, în urma cutremurului de vineri (26 octombrie), relatează Euronews.
Potrivit Euronews, cercetătorii au observat schimbarea de poziţie după ce au analizat datele oferite de un satelit al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).
Sâmbătă, autorităţile din Grecia au decretat starea de urgenţă în urma cutremurului care a mai fost resimţit şi în Libia, Albania, Italia, precum şi în capitala Greciei, Atena.
Cutremurul a avut loc la o distanţă de 50 de kilometri de Zakynthos şi la o adâncime de zece kilometri. Iar autorităţile au anunţat că, cel mai probabil, va mai avea loc un nou cutremur.
Cutremurul de săptămâna trecută a fost resimţit şi în capitala Atena, aflată la 200 de kilometri distanţă de epicentru, însă nu a provocat pagube materiale importante şi nici victime omeneşti. Zakynthos este destinaţie populară turistică din Grecia pe parcursul verii, inclusiv pentru turiştii români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS