8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul General trimite la DIICOT dosarul privind protocolul secret din 2016 publicat de Vâlcov

Parchetul General trimite la DIICOT dosarul privind protocolul secret din 2016 publicat de Vâlcov

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a renunţat la urmărirea penală faţă de o grefieră, în dosarul privind protocolul secret din 2016 publicat de către Darius Vâlcov, iar restul dosarului a fost declinat către DIICOT, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Reprezentanţii biroului de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au precizat, pentru MEDIAFAX, că în dosarul privind protocolul secret între Parchetul General şi SRI din 2016, care a fost publicat de Darius Vâlcov pe Facebook, procurorul de caz a renunţat la urmărirea penală faţă de o grefieră şi a trimis cauza la judecător pentru confirmare, iar restul dosarului a fost disjuns şi declinat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

La finele lunii august 2018, procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce Darius Vâlcov a publicat protocolul secret semnat de Ministerul Public şi SRI. Cauza a fost deschisă pentru încălcarea articolului 305 din Codul Penal ce vizează neglijenţa în păstrarea informaţiilor.

În septembrie 2018, Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost audiată la Parchetul General în calitate de martor în această cauză, în contextul informaţiilor potrivit cărora protocolul publicat de consilierul premierului Darius Vâlcov ar fi plecat din seiful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde provine şi Florea. Procurorul general a confirmat la acea vreme că se fac verificări la acest parchet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS