14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePropunerea de revocare a lui Augustin Lazăr ajunge la CSM. Magistraţii decid calendarul privind cererea lui Tudorel Toader

Propunerea de revocare a lui Augustin Lazăr ajunge la CSM. Magistraţii decid calendarul privind cererea lui Tudorel Toader

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va discuta, joi, calendarul privind avizul legat de propunerea de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, scrie Mediafax.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, miercuri seară, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că a declanşat procedura de revocare în cazul său, ca acest raport de evaluare întocmit de Toader este de fapt răspunsul pe care Executivul îl dă Comisiei de la Veneţia. Procurorul general a anunţat că va răspunde punctual criticilor aduse de Tudorel Toader în zilele următoare.

Procurorul general a declarat ă demersul lui Toader, care contravine analizelor Inspecţiei Judiciare şi CSM, este de natură să destabilizeze ministerul Public.

Augustin Lazăr a făcut declaraţiile cu lacrimi în ochi, iar la final a refuzat să răspundă vreunei întrebări, prima care s-a auzit din sală fiind legată tocmai de dosarul de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis şi care s-ar fi aflat în dosarul său de candidatură la funcţia de procuror general, aşa cum a afirmat Tudorel Toader.

Solicitarea de revocare a procurorului general a fost transmisă de ministrul Justiţiei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru aviz, iar apoi cererea va ajunge la preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit articolului 54, alineat 1, din legea 303/2004 modificată, „Revocarea procurorilor din funcţiile de conducere prevăzute la alineatul (1) se face de către Preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, care se poate sesiza din oficiu, la cererea adunării generale sau, după caz, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ori a procurorului general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie ori a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism , cu avizul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru motivele prevăzute la articolul 51, alineat (2), care se aplică în mod corespunzător”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS