22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump: Modul în care Arabia Saudită a gestionat cazul jurnalistului Khashoggi, una din „cele mai proaste muşamalizări din istorie“

Donald Trump: Modul în care Arabia Saudită a gestionat cazul jurnalistului Khashoggi, una din „cele mai proaste muşamalizări din istorie“

Preşedintele SUA, Donald Trump, a calificat modul în care Arabia Saudită a gestionat situaţia după moartea jurnalistului disident Jamal Khashoggi drept una din „cele mai proaste muşamalizări din istoria muşamalizărilor”, informează agenţia The Associated Press, potrivit Mediafax.

Liderul american le-a spus reporterilor de la Casa Albă că cei implicaţi în această operaţiune „au avut o idee originală foarte rea”, care a fost „executată foarte prost”. Trump a calificat evenimentele după uciderea jurnalistului drept „cea proastă muşamalizare din istoria muşamalizărilor”. Preşedintele american a mai declarat că aşteaptă să primească în curând un raport complet privind cazul uciderii lui Khashoggi. Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Arabia Saudită a negat iniţial că ar avea informaţii despre dispariţia acestuia. Ulterior, oficiali saudiţi au admis că jurnalistul a fost ucis accidental în cursul unei altercaţii produse în incinta Consulatului. Turcia suspectează că jurnalistul disident a fost asasinat, uciderea acestuia fiind plănuită de mai mult timp. Deşi iniţial a părut să accepte explicaţiile Arabiei Saudite, preşedintele Donald Trump s-a declarat luni „nemulţumit” de datele comunicate de Riyad, cerând rapid informaţii complete despre acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS