3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Lacrimi pentru Balaci

Dispariţia fulgerătoare a lui Ilie Balaci l-a afectat profund pe un alt membru al Craiovei Maxima, Aurică Beldeanu. „Vulpea“ participa ieri la slujba oficiată de un sobor de preoţi la Biserica „Sfântul Ilie“ din Craiova, acolo unde fusese depus, la prânz, sicriul cu trupul neînsufleţit al „Minunii Blonde“. În timp ce sute de oameni ascultau slujba îndureraţi, lui Aurică Beldeanu i s-a facut rău. S-a sprijinit de uşa bisericii, moment în care cei din jurul său au chemat disperaţi ambulanţa, aflată la câţiva metri. Din cauza simptomelor pe care le prezenta, personalul ambulanţei a decis să-l transporte la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Suspiciunea medicilor de aici este că Aurică Beldeanu a suferit un atac cerebral şi l-au supus mai multor investigaţii, printre care şi o tomografie computerizată.
Rău i s-a făcut şi mamei lui Ilie Balaci. În vârstă de 82 de ani, aceasta a primit îngrijiri tot în faţa Bisericii „Sfântul Ilie“, de la personalul ambulanţei, dar, în cazul ei, nu a fost nevoie de transportarea la spital.
După terminarea slujbei, sicriul a fost depus la stadion, pentru ca oamenii să-şi poată lua rămas bun de la idolul Olteniei. În cursul zilei de astăzi, sicriul va fi depus pe terenul de fotbal, acolo unde sunt aşteptaţi jucătorii Universităţii Craiova, să-i aducă un ultim omagiu lui Ilie Balaci înainte ca acesta să fie înmormântat în cimitirul Sineasca.

Balaci, decorat post-mortem de Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, ieri, decretul de decorare post-mortem a fotbalistului Ilie Balaci. Astfel, în semn de deosebită apreciere și admirație pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege“ și spiritul de fairplay în rândul tinerelor generații de sportivi, președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios“ în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci, se arată într-un comunicat al preşedinţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS