24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFestivalurile din Europa la care turiştii pot merge în ultima parte a toamnei

Festivalurile din Europa la care turiştii pot merge în ultima parte a toamnei

Turismul de toamnă are atracţiile lui în Europa, de la festivaluri culinare, la luminile nordului, turiştii au ce să aleagă atunci când vor să iasă de pe traseele bătătorite de locuri pe care le găseşti pe toate pliantele comerciale, scrie Mediafax.

La doi paşi de România, Budapesta programează pe 28 şi 29 noiembrie Festivalul Brânzei şi al Vinului Nou (New Wine and Cheese Festival), o ocazie pentru a gusta produsele locale şi de a vizita castelul Vajdahunyad din Parcul Oraşului (Varosliget). Castelul a fost construit special pentru Expoziţia Milenară din 1896 şi adăposteşte şi Muzeul Agriculturii Maghiare.

În Portugalia, toamna este sezonul ideal pentru a sărbători producţia locală de vin, cu o tradiţie ce coboară până în vremea romanilor. Printre locurile potrivite pentru o excursie cu degustare de vinuri se numără Valea Douro şi Insula Pico, zone viticole incluse pe lista de patrimoniu UNESCO. Regiunea Minho este plină de orăşele şi sate pitoreşti în care poate fi gustat Vinho Verde, produsul portughez care a făcut celebră zona peste tot în lume, potrivit celor de la travelaway.me.

În Italia, încă mai are loc, până pe 28 octombrie, unul dintre cele mai mari festivaluri dedicate produselor din ciocolată, Eurochocolate, la Perugia. Capitala reziunii Umbria este în această perioadă gazdă pentru prezentări de ciocolată dar şi pentru ateliere dedicate producătorilor de dulciuri şi spectacole de stradă. Lunile octombrie şi noiembrie sunt luni de sărbătoare şi în oraşul Alba din Piedmont. Până pe 25 noiembrie, aici sunt organizate festivităţi în cadrul Festivalului Trufelor Albe.

Islanda adună între, 7 şi 9 noiembrie, iubitorii de muzică pentru Iceland Airwaves Festival, în Reykjavik. Festivalul are loc în tot felul de locuri din capitala nordică, de la baruri şi librării până la biserici, teatre şi săli de concert.

Până în martie cei care vor să prindă spectacolul Luminilor Nordului pot să treacă prin Insulele Lofoten, în nordul Norvegiei. Spaţiul locuit de localnicii sami oferă peisaje uluitoare şi oraşe ca Tromso, în care viaţa alertă de zi cu zi îţi aminteşte că eşti în cea mai mare zonă urbană din nordul ţării, dar şi că supranumele localităţii este acela de Parisul Nordului şi podurile spectaculoase sunt numai o mică parte din ceea ce confirmă acest supranume.

Cei care vor să vadă de unde a plecat sărbătoarea care a ajuns în Statele Unite ca Halloween înainte să revină în Europa nu trebuie să ocolească Irlanda de Nord. Felinarele sculptate în dovleci şi plimbarea din casă în casă a pornit de aici. Derry este oraşul european cel mai potrivit pentru sărbătoarea din finalul lui octombrie. Anul acesta, festivităţile care îi seduc deopotrivă pe cei mari şi pe copii au loc între 266 octombrie şi 3 noiembrie în oraşul care combină măştile de Halloween, numere de circ ciudate şi artificii pentru această ocazie.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni -13 bărbaţi, 3 femei şi 3 minori – adulţii având vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani. La cercetări, cetăţenii irakieni au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar cetăţeanul sârb a declarat că nu ştie cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, migranţii şi șoferul sârb au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS