10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate18 octombrie, ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane

18 octombrie, ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane

Anual, la 18 octombrie, este marcată ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane, iar potrivit estimărilor, în prezent, sunt mai mulți oameni în sclavie decât au fost vreodată în istorie. Traficul de persoane este un fenomen raportat în toată lumea, inclusiv în Europa. Mii de persoane sunt exploatate în diferite forme, sexual sau prin muncă forțată. Pentru că fiinţele umane pot fi revândute, sclavia modernă este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme.
Pe continent, cele mai multe victime sunt recrutate din est, din țări predispuse sărăciei.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează, astăzi, în Bucureşti, Conferinţa Naţională pentru marcarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.
Activitatea va reuni reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în domeniul anti-trafic şi este organizată în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”, ce se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni (2017-2020).
Proiectul îşi propune dezvoltarea de campanii de informare în scopul reducerii cererii şi ofertei asociate principalaelor tipurilor de exploatare, combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor care vizează victimele traficului de persoane şi creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS