24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArabia Saudită se pregăteşte să recunoască uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

Arabia Saudită se pregăteşte să recunoască uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

Postul american de televiziune CNN relatează că autoritățile de la Riad se pregătesc să confirme că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în timpul unui interogatoriu scăpat de sub control în consulatul saudit din Istanbul. Operaţiunea s-ar fi desfăşurat fără autorizaţiile necesare, iar persoanele implicate vor fi trase la răspundere. Poliția turcă a început, luni seară, percheziția la Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Operațiunea face parte din ancheta declanșată după dispariția misterioasă a unui jurnalist de investigație saudit.
Jurnalistul, un critic al regimului saudit, a fost dat dispărut pe 2 octombrie, când a solicitat documente necesare căsătoriei. Logodnica sa a declarat că Jamal Khashoggi nu a mai ieşit din clădire. Presa turcă a scris că momentul interogatoriului a fost înregistrat audio de telefonul inteligent pe care ziaristul îl purta la mână.
Cazul riscă să tensioneze relația dintre Statele Unite și Arabia Saudită.
Jamal Khashoggi era editorialist al cotidianului american The Washington Post şi un critic al prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS