24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Participarea jandarmilor în Ștafeta Veteranilor

Olt: Participarea jandarmilor în Ștafeta Veteranilor

În contextul sărbătoririi la 25 octombrie a Zilei Armatei României, Asociatia Voluntarilor Invictus organizează „Ștafeta Veteranilor”, un eveniment susţinut de Ministerul Apărării Naţionale și Casa Regală a României.
Invictus este un proiect de voluntariat care unește mediul militar cu cel civil, un grup de oameni capabili să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire. Evenimentul aflat la a V-a ediție şi al cărui scop este să promoveze valorile naționale și respectul față de veteranii și eroii României de ieri și de astăzi se va desfășura în perioada 08 – 25 octombrie 2018. Traseele de alergare sunt grupate pe trei direcții, pornind din Timișoara, București și Tulcea către Carei. Traseele sunt parcurse în etape zilnice, calculate astfel încât să se întâlnească la Carei pe 25 octombrie, ziua în care a fost eliberată ultima localitate de sub ocupație străină.
Astăzi, Ștafeta Veteranilor Invictus continuă pe traseul albastru pe tronsonul Slatina – Rm. Vâlcea. Cei 85 km vor fi parcurși în alergare în aproximativ 9 ore.
Fiecare traseu este calculat astfel încât toate cele trei traseele să se întâlnească pe data de 25 octombrie la Carei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS