21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei i-a trimis preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, în pofida avizului negativ dat de CSM

Ministrul Justiţiei i-a trimis preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la şefia DNA, în pofida avizului negativ dat de CSM

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, pe Facebook, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori a CSM, scrie Mediafax.

„Astazi am transmis catre Presedintele Romaniei urmatoarele propuneri de numire in functii de conducere:
Florena-Esther Sterschi- procuror sef la Sectia de resurse umane si documentare din cadrul PICCJ !”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Secţia pentru Procurori a CSM a motivat vineri avizul negativ dat Adinei Florea, pentru funcţia de procuror-şef DNA. Procurorii CSM susţin, referitor la declaraţia „Eu nu am fost niciodată un procuror independent, lucrez în Ministerul Public” făcută de Adina Florea în cadrul interviului, că se remarcă existenţa unei confuzii evidente referitoare la noţiunea de independenţă, „împrejurare de neconceput într­-un astfel de cadru”. În ceea ce priveşte aptitudinile manageriale necesare funcţiei pentru care Adina Florea candidează, procurorii CSM au remarcat, cu ocazia interviului, o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori, precum onestitatea şi imparţialitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS