16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia anunta ca livrarile de avioane F-35 catrearmata sa nu vor fi afectate de problemele din SUA

Australia anunta ca livrarile de avioane F-35 catrearmata sa nu vor fi afectate de problemele din SUA

Armata australiană a anunţat sâmbătă că livrările de avioane de luptă F-35 din SUA vor continua, în pofida faptului că aceste aparate de zbor au fost oprite la sol de către Washington după prăbuşirea unuia dintre ele în septembrie, relatează Reuters, iar stirea a fost preluata de Agerpres.

Toate avioanele F-35 din SUA şi din străinătate fabricate de Lockheed Martin Corp au fost consemnate la sol în această săptămână pentru ca conductele de combustibil să poată fi examinate, în cadrul investigaţiei asupra prăbuşirii unui F-35 pe 28 septembrie, în Carolina de Sud.

Pauza în utilizarea operaţională a acestor aparate de zbor „nu va afecta livrarea de avioane către Australia”, a anunţat armata într-un comunicat, potrivit canalului ABC TV.

Australia a recepţionat deja nouă avioane de luptă F-35 şi s-a angajat să achiziţioneze 72, toate urmând să fie pe deplin operaţionale până în 2023. Cele nouă avioane sunt în prezent consemnate la sol la o bază de antrenament din Arizona.

„Avioanele F-35 australiene aflate în prezent în SUA vor reveni la operaţiuni de zbor după ce inspecţiile de siguranţă se vor încheia”, a precizat armata australiană, transmite Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS